

Výjimečný ceylonský vysokohorský čaj nejvyšší kvality z oblasti Kandy na Srí Lance, produkovaný podle čínského výrobního postupu s dominantní chutí medu a lučních květů, přecházející do chuti zralého ovoce Více
Ceylonský čaj je synonymem pro kvalitní černý čaj vyráběný ortodoxní nebo tradiční technologií. Zelený ceylonský čaj je méně známý.
Tento zelený čaj je vyráběn čínským výrobním postupem u 11 výrobců ve středních Medium Grown (střední do výšky 1300 m.n.m.) a vyšších nadmořských výškách High Grown (vysokohorské, od 1300 do 2300 m.n.m.). Používají se k tomu čínské kultivary čajovníku, s menšími lístky a velmi jemnou chutí Přesto, že se ostrov oficiálně nazývá Srí Lanka, používá se kvůli tradici a zvuku jména pro označení čaje z tohoto ostrova jižně od Indie stále starý název ostrova – Ceylon.
Příprava: vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete vkonvici, pak 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat a přeceďte, nejlépe do šálků zahřátých horkou vodou. Možno připravit 2 nálevy.
Balení: celofánový sáček, obsah 50 g
KladyKrásně voní a navozuje pohodu a jazz, Irena
KladyKrásně voní a navozuje pohodu a jazz, Irena
Zápory
Zápory